Opdag hvad der gemmer sig udenfor grænserne af hovedstaden Prag

| FAQ – Dagsture / Udflugter | Hvordan gøres det |

Vi tilbyder tre slags dagsture:  | Almindelige Udflugter | Private/Fleksible Udflugter | Kombinerede Udflugter |

 

Cesky KrumlovPrag er et eventyrligt sted, men derfor bør man ikke glemme resten af Tjekkiet. Hvis du opholder dig i Prag i mere end et par dage, eller hvis du har besøgt byen før, er det en god ide at besøge seværdigheder udenfor Prag.

Undslip menneskemængderne, og besøg det centrale Bøhmen, som er rigt på historie og slotte, et gammelt hovedsæde for konger og adel. Vest Bøhmen er kendt for sine helse-spabade, mens det nærliggende Terezín giver mulighed for at mindes den sørgelige historie fra 2. verdenskrig. Syd Bøhmen er hjemsted for charmerende middelalderbyer som Český Krumlov, eller tættere på Prag, Kutná Hora. Begge byer er et besøg værd.

Hvis din tur tager udgangspunkt i Prag (eller går i den modsatte retning) til andre byer, så som Wien, Salzburg, Linz, Nürnberg, Passau, München, Krakow eller Warszawa, er der ret mange muligheder for sightseeing/ophold i nogle få timer. Vore rejsendes favoritter er nok ruterne fra Prag til Passau eller Prag til Wien, med et par timers stop i Český Krumlov. Bare bestil din tur hos os, og betal et beskedent reservationsgebyr, for at drage fordel af dette tilbud.

 

Almindelige Udflugter

Almindelige planlagte udflugter afholdes kun på fastlagte tidspunkter of datoer. Der er andre deltagere. Guider og gebyrer inkluderet.

Kutná Hora Tour  (5.5 timer)
Kutna HoraKutná Hora, et middelalderligt mekka af sølvminer, var den anden rigeste by i det Böhmiske rige. Under besøget i Kutná Hora vil du besøge det gothiske St. Barbara katedral og den Italienske retsbygning – oprindeligt den kongelig mønt. De smukke gothiske, renaissance og barok borgerhuse er ikke mindre beundringsværdige, ligesom den originale stenbrønd fra det 15. århundrede. Du kommer også på besøg i en af verdens mest interessante gravpladser – knoglehuset i den nærliggende landsby Sedleč. Dette kapel er dekoreret af mere end 40.000 menneskeknogler, inklusive en lysekrone og Schwarzenberg familiens våbenskjold.

Pris: Voksne CZK 990, Studerende CZK 940, Børn CZK 800

Český Krumlov Tour (10 timer)
Cesky KrumlovČeský Krumlov, en middelalderby i det Sydlige Böhmen, har stadig en nærmest eventyrlig charme, og er hel berettiget med på UNESCOs liste over bevaringsværdige kulturskatte. Vores guide vil tage dig med på gåtur gennem byen, og nyde frokost i en middelalderkro. Derefter besøger vi slottet i Krumlov. Dette er det næststørste slot i Tjekkiet, og er hjemsted for en stor udstilling af historiske møbler, kunst, vægtæpper og rigt dekorerede våben. Idet slottet er lukket om vinteren, går turen i vintermånederne i stedet til České Budějovice, en tidligere Kongelig by, grundlagt i det 13. århundrede.

Pris: Voksne CZK 1890, Studerende CZK 1890, Børn CZK 1590

Terezín Mindesmærket Tour (4 timer)
TerezinTerezín, oprindeligt et militært fort opført i det 18. århundrede af Kejser Josef II, er uløseligt forbundet med 2. Verdenskrigs historie. Den bedre kendte garritionsby, Terezín (Stort Fort), tjente som opsamlingssted for Jøder fra hele Europa, og blev brugt i nazisternes propaganda under et besøg fra Røde Kors i 1944. Det mindre kendte Lille Fort var et ondskabsfuldt fængsel for det tredie riges hemmelig politi – Gestapo. Hvis du interesserer dig for 2. Verdenskrigs historie og Holocaust, så tag med os til det Lille Fort i Terezín, og museet i det Store Fort. Her kan du gense Jødernes sørgelige historie i Ghettoen museum, hvor mere end 150,000 Jøder blev sendt, og til trods for at det ikke var en udryddelseslejr, var der kun 17,247 overlevende.

Pris: Voksne CZK 1190, Studerende CZK 1090, Børn CZK 900

Karlovy Vary Tour (8.5 timer)
Karlovy VaryKarlovy Vary er en velkendt spa by i Tjekkiet. Dens historie begyndte i det 14. århundrede, under Charles IV kongedømme. De helbredende kræfter i de lokale kilder er blevet efterprøvet af store navne, så som den Russiske Zar, Peter den Store, og den Tyske poet, Goethe. Karlovy Vary er også kendt for fremstilling af det verdenskendte Moser krystal-glas, Carlsbad porcelæn og krydderlikøren Becherovka. Ved ankomsten starter programmet med et besøg på Moser glasfabrikken. Derfra tager vi til bymidten, hvor vores guide vil tage dig med på en gåtur, hvor du kan beundre promenaden, de mange mineralvands-kilder og de arkitektoniske bygninger. Turens højdepunkt er Vřídlo (den store kilde), som er den mest kendte kilde i Karlovy Vary. Den sprøjter til en højde på op til 12 meter. Efter frokost er der tid til gå på opdagelse på egen hånd.

Pris: Voksne CZK 1590, Studerende CZK 1490 , Børn CZK 1290

Pilsen Bryggeriet Og Pilsen By (7 timer)
PlzenDer er blevet brygget øl i Pilsen så længe der kan huskes tilbage. Faktisk viser historiske optegnelser en sammenhæng mellem ølbrygning og byens grundlægning. Denne tur lægger vejen forbi bryggeri-museet, der har en samling der udstiller bryggeri-håndværket, brygge-laugene og ølbrygningens historie. Vi besøger også tapperiet og de historiske ølkældre, hvor du kan smage friskbrygget øl, brygget efter en gammel opskrift, som mange bryggerier verden over har forsøgt at efterligne. Turens program varierer en smule i henhold til årstiden.  Idet det er temmelig koldt, både i bryggeriets kældre, anbefales det at du medbringer noget varmt tøj.

Pris: Voksne CZK 1090, Studerende CZK 990, Børn CZK 890

Dresden Tour (11 timer)
DresdenDresden voksede sig fra at være et lille fiske-leje, til at være en spa, og et Kongeligt tilholdssted. Senere blev byen hovedstad i det Saxiske rige. Zwinger’s og Albertinum’s gallerier, Hof-kirken og vor Frues kirke, samt Semper’s Opera er blandt de vigtigste seværdigheder i Dresden. Under 2. Verdenskrig blev byen sønderbombet, men den er blevet renoveret og genopført.

Pris: Voksne CZK 1650, Studerende CZK 1650, Børn CZK 1250

Karlštejn Castle Tour (4 timer)
KarlstejnKarlštejn er et af de mest besøgte slotte i Tjekkiet, bygget af kejser Charles IV mellem 1348 og 1355. Dette gothiske slot tjente som opbevaringssted for Kongelige og Kejserlige juveler og kronjuveler, og også som arkiv for statsforvaltningen. Efter turen op ad bakken får du en rundvisning inde på slottet i Karlštejn. Din guide vil fortælle dig, ikke bare om slottets historie, men også om Charles IV liv, og kunstværkerne fra hans regeringstid.

Pris: Voksne CZK 890, Studerende CZK 850, Børn CZK 750

 

Private/Fleksible Udflugter

Fleksible private udflugter afholdes i henhold til efterspørgsel (hvornår du ønsker det), og kun for dit selskab. Guide og adgangsgebyrer ikke inkluderet.

Kutná Hora Private Tour (5.5 timer)
Kutna HoraDen historiske by, Kutná Hora, som er blevet optaget på UNESCO’s liste over bevaringsværdige kulturcentre, spillede en vigtig rolle i det 13. århundrede, da der blev fundet sølv i området. Berømmelsen fortsatte indtil det 16. århundrede, da alt sølvet var gravet op. Byens stigende velstand medførte et arkitektonisk opsving i byen, og førte til opførelsen af mange smukke monumenter – Det gothiske 5-tårnede St. Barbara Katedral, Den Italienske plads med den Kongelige Mønt, Stenhuset og andre gothiske og renaissance seværdigheder. Ikke langt fra Kutná Hora, i Sedleč, er der en fantastisk, enestående seværdighed – Det Barokke Knoglehus. Knoglehuset er pyntet med knoglerne fra omkring 40,000 mennesker, og blandt pyntegenstandene findes endog en lysekrone lavet af menneskeknogler. Byen er ikke større, end at man kan nå rundt på en dag, og er heldigvis fri fra de grimme bygninger fra kommunist-tiden, der ellers præger Tjekkiets mindre byer. Kutná Hora ligger tæt på Prag, og sammen gør disse faktorer byen til en populær destination for en-dags udflugter.

Pris: CZK 2900 for køretøjer

Český Krumlov Private Tour (fra 9 till 11 timer)
Cesky KrumlovDenne smukke, historiske by i det sydlige Böhmen har et romantisk skær, og er, ikke uden grund, den næst mest besøgte by i Tjekkiet. Med sine mere end 300 historiske bygninger i byens centrum, er den beskyttet under UNESCO’s liste over bevaringsværdige kulturelle steder. Blandt de bedste seværdigheder finder man: Slottet, den berømte maskesal, det enestående Barok Teater, Vinslottets have med Rococo springvandet, Barberens bro, Alkymisternes huse, Eggenberg bryggeriet, håndværksmuseet og træ-flåderne på floden. Byen tager imod besøgende året rundt, og der er noget at se på alle årstider (selvom slottet er lukket for besøgende i vintermånederne).

Pris: CZK 4500 for køretøjer

Karlovy Vary Private Tour  (fra 7 till 9 timer)
Karlovy VaryKarlovy Vary er den mest berømte Spa by i Tjekkiet. Kong Charles IV opdagede de varme kilder her, i 1358, og siden da har mange kendte personligheder, så som Beethoven, Chopin, Bach og Peter Den Store nydt de helbredende bade. Gå en tur langs den smukke promenade ved flodbredden, og nyd byens arkitektoniske perler, smag på vandet fra adskillige varme kilder, som er spredt over hele den historiske bymidte, køb lækre spa vafler, og aflæg besøg i et af de mange spa bade, svømmebassiner og helsecentre. Byen er også kendt for produktion af porcelæn og glas (Mosser fabrikken) og Becherovka (en enestående Tjekkisk Krydder-likør).

Pris: CZK 3600  for køretøjer

Terezín Memorial Private Tour (5 timer)
TerezinDen massive fæstning i Terezín (Theresienstadt), med mere end 4km mure, blev oprindeligt bygget af Kejser Josef II i det 18. århundrede, som et militært fæstningsværk og fort, og brugt som forsvar imod den Prøjsiske opstand. Under anden verdenskrig, brugte nazisterne Terezín som fangelejr og fængsel for Gestapo i Prag. Husk den sørgelige historie om jøderne i Ghetto Museet, hvor mere end 150,000 jøder blev sendt hertil, og til trods for at det ikke var en udryddelseslejr, var der bare 17,247 overlevende ved krigens afslutning.

Pris: CZK 2300 for køretøjer

Karlštejn Castle Private Tour (4 timer)
KarlstejnFlygt til middelalderfortet midt i et betagende landskab, og nå tilbage i god tid, så du kan nyde nattelivet i Prag. Dette slot er ekstremt populært, både bland turister og lokalbefolkningen, og gaderne er pakket med souvenir boder, turister og skoleudflugter, særligt i sommermånederne. Dette charmerende gothiske slot blev grundlagt 1348, opført af den Tjekkiske konge og Romerske Kejser, Charles IV, som et kongeligt skattekammer. Ved ankomsten til Karlštejn kan du nyde den smukke udsigt til Karlštejn by, og det omkringliggende landskab. Efter ankomsten, bringer en kort gåtur dig til slottets porte, hvor du kan tilslutte dig en guidet rundvisning. Senere kan du nyde frokost i en af de mange lokale kroer eller restauranter.

Pris: CZK 1600 for køretøjer

Pilsen Bryggeriet Og Pilsen By (6 timer)
PlzenUnder besøget på det traditionsrige Pilsen bryggeri vil du blive indført i ølbrygningens snørklede historie. Bryggeriet har brygget den unikke øl, Pilsner Urquell, i over 160 år. Denne øl blev et symbol for den Tjekkiske ølbrygnings-kunst. En del af rundvisningen på bryggeriet er naturligvis prøvesmagning af det gyldne vand fra Pilsen. Efter besøget på bryggeriet er der mulighed for en gåtur i midtbyen, før der serveres frokost og lokalt bryggede øl på Restaurant Spilka, der er kendt for deres traditionelle Tjekkiske retter og ølhaner med friskbryggede pilsnere. Andre seværdigheder i byen inkluderer Den Stor Synagoge, den tredie største synagoge i verden, og Underground Pilsen – de gamle tuneller under byen.

Pris: CZK 3200 for køretøjer

Konopiště Castle Private Tour (4 timer)
KonopisteOmgivet a fredfyldte skove, finder vi Konopiště Slot, med en rig arkitektonisk historie. Det originale slot var et fæstningsværk, der ustillede Fransk bygningskunst. Senere opførte skiftende ejere tilbygninger med både barokke og renaissance karakteristika. Den sidste private indehaver af slottet var ærkehertug Franz Ferdinand, der ejede slottet frem til sin død ved udbruddet af første verdenskrig. Besøgende kan se den berømte jagtsal, der vidner om hertugens kærlighed til jagt, og rummer en stor samling af gevirer, den tredie største samling af middelaldervåben og rustninger i Europa, en skydehal med bevægelige mål og en have med italienske renaissance statuer og drivhuse.

Pris: CZK 1700 for køretøjer

Křivoklát Castle Private Tour (4 timer)
KrivoklatThis extensive Gothic royal castle from the 13th century, originally a hunting castle of the Přemysl dynasty, was rebuilt at the end of the 15th century for Wladislaw Jagiello. Used as a prison in the 16th century, later the castle was burned down in 1643 and finally restored at the turn of the 19th and 20th centuries. The historical interiors include the chapel, the Knights’ Hall, the Royal Hall, the Fürstenberg library, the jail and the Fürstenberg museum (where paintings and books are stored).

Pris: CZK 1700 for køretøjer

 

 

We’ve learned so much on this trip to the Karlovy Vary. Thank you for your organization, and the vast knowledge you have shared with us. Our driver Peter was better than a professional tour guide. Linda M., Manchester

 

Your excursion was exactly what I was looking for. Our driver was excellent and information DVD which we watched on the way to the Kutna Hora made our trip even better. Great value as well, highly recommended. Tonny S.

 

It is my pleasure to express my complete satisfaction with the superb trip to the Karlstejn. Short escape form bustling city … Please send my thanks to Martin, your driver. Izzak

 

Hello there, We attended this tour today, and I just wanted to write and say how much myself and my Mother enjoyed it! Our Guide was fantastic and so knowledgeable. Could you tell me her name? I didn’t leave a tip with her but wish I had done. Would you be able to pass on my message of thanks. Helen Whitby, UK